OD PARLAMENTA DO STUBA SRAMA

0
712

1529817_10202870083025683_246220374_oKukavice poslati na stub srama, i konačno izgraditi bošnjačku elitu sa jakim nacionalnim planom.

Piše: Armin Čusto

Cjelokupna bošnjačka politika od smrti predsjednika rahmetli Alije Izetbegovića nalazi se na liniji podjele, podvala i prevrata među izabranim bošnjačkim predstavnicima. Činjenica da u državi Bosni i Hercegovini živi preko 50 posto Bošnjaka, za nekog ko nije Bošnjak i ko ne dolazi iz države Bosne i Hercegovine rekao bi da taj narod ima jaku, kompatibilnu i elokventnu političku elitu, koja je spremna da odgovori na sve zahtjeve koje se nalaze pred tom elitom.

Ali, Bošnjaci nakon krvave agresije na državu Bosnu i Hercegovnu koja je isključivo bila usmjerena na istrebljenje Bošnjaka, nakon jedanaest valova genocida ponovo su se našli pred zidom kolektivnog uništenja bošnjačkog identiteta. Dva su razloga takve situacije, prvi je kontinuranio djelovanje agresora (danas je to specijalni rat tzv „Psihološki genocid“), a drugi razlog je jad, kukavičluk, nekompentenost izabranih bošnjačkih predstavnika, koji radi očuvanja vlastitih pozicija prodaju interes naroda. Djelovanje neprijatelja je poznato preko 200 hiljada ubijenjih Bošnjaka, na hiljade  silovanih Bošnjakinja, milioni protjeranjih Bošnjaka iz svojih domova u posljednjoj agresiji, ali uprkos tome bošnjački predstavnici  koji nas predstavljaju ne razumiju djelovanje neprijatelja, već u nedostatku hrabrosti  mirno posmatraju završetak davno napravljenog projekta „Sve Bošnjake treba istrijebiti“.

Sve su Bošnjaci, ali samo nisu jedinstveni i samo pitanje koje se samo po sebi nameće zbog čega se nalazimo u takvoj poziciji. Zar nam pouka i poruka nije jedanaest valova genoicida, zar nismo došli pameti pa bošnjačku predstavnici ništa ne čine da sjednu za jedan stol i naprave jasan nacionalni plan i putokaz budućeg djelovanja.

Odgovor na gore postavljene konstatacije jeste da Bošnjaci nemaju  elokventnu političku elitu, već je bošnjački narod prepušten kukavicama koji nemaju viziju kako bošnjački narod izvesti na put svjetlije budućnosti. Ne zanima ih šta kaže Bošnjak iz Stoca, Mostara, Prijedora, Srebrenice, Zvornika, Višegrada, Foče,  a na moje moje riječi u jednom razgovoru sa građaninom Srebrenice da imamo Srebreničane koji se nalaze na ministarskim pozicijama, isti mi odgovara „Armine ni peto koljeno im ne živi više u Srebrenici“.

GDJE SMO MI BOŠNJACI

Uzmemo li podatak da u Bosni i Hercegovini živi  preko 50 posto Bošnjaka, da Bošnjaci žive u Sandžaku, Kosovu, Hrvatskoj, Evropi, Sjevernoj Americi, Turskoj nameće samo po sebi potrebu nacionalnog ujedinjavanja i zajedničkog djelovanja po uzoru na Albance koji svom zajedničkim radom stvoriše Republiku Kosovo, Makedoniju u kojoj polahko zauzimaju dominirajuću poziciju i matičnu državu Albaniju.

Bošnjaci se moraju konačno probuditi, izgraditi bošnjačku elitu koja je nekad davno ubijena na Hadžetu i na Alipašinom polju, i napraviti nacionalni plan političkog djelovanja. Sadašnje kukakvice poslati na stub srama i jasnom im dati do znanja da su svojim radom doprinijeli uništavanju bošnjačkog identiteta.

Nije nacionalan plan svoje sinove i kći zaposliti po državnim institucijama i firmama, graditi vikendice i kuće po Poljinama, Rostovu, Vlašiću, a gledati djecu običnih Bošnjaka kako propadaju jer im roditelji nemaju priliku pružiti svjetliju budućnost, zbog toga što pojednici prave feudalno društvo.

4.50 avg. rating (89% score) - 8 votes
PODIJELI
Prethodni članakROŽAJSKI DEMOKRATSKI PERFORMANS
Naredni članakBOSNA