ODGOVOR PREDSJEDNIKA CRNE GORE

0
782

vujanovicPredsjednik Crne Gore Filip Vujanović odgovorio na otvoreno pismo Sandžačkog muftije Muamera Zukorlića

Prenosimo odgovor Predsjednika Vujanovića


Poštovani Muftija Zukorliću,

Sa dužnom pažnjom i odgovornošću razmotrio sam Vaše otvoreno pismo u kome ste iskazali protest zbog, kako ste naveli, neprimjerene kontrole od crnogorske policije više novopazarskih vozila u kojoj je bila delegacija Islamske zajednice. Naravno odmah sam zatražio informaciju, ali cijenim da je nužno da Vam odogorim takodje otvorenim pismom.

Veoma me raduje da ste me podsjetili na sastanak koji sam 27.07.2005. godine, imao sa delegacijom Islamske zajednice predvodjene reisom, dr Mustafom Cerićem. Vjerno ste prenijeli moj i Vaš razgovor, kada sam Vas uvjeravao da osamostaljenje Crne Gore i uspostava medjunarodne granice neće negativno uticati na uobičajene komunikacije gradjana sa obje strane granice. Nakon ovog uvjeravanja koje je reis Cerić ocijenio ubjedljivim, iskazao je prema Vama očekivanje da tokom referendumske kampanje ne budete oponent nezavisne Crne Gore. Dali ste i ispunili obećanje, a ja učinio sve da se ostvari moja prognoza otvorenosti kretanja preko granice. Zaista ona ne smije da ometa kretanje preko granice i lične porodične i poslovne veze ljudi. Takodje i njihova prijateljstva, navike, običaje i sve što ih povezuje. Ja ovako Muftija doživljavam granice prema svim susjedima. Da je to i iskreni stav državne politike Crne Gore potvrdjuje, izmedju ostalog, i činjenica da me na navedeni sastanak u mom kabinetu u Podgorici podsjećate nakon više od osam godina. 

Vaše pismo sam odmah dostavio ministru unutrašnjih poslova, Rašku Konjeviću, očekujući da odmah ispita njegove navode i hitno mi odgovori o čemu ćete odmah biti obaviješteni.

Kabinet Predsjednika Crne Gore

(preuzeto: http://www.predsjednik.me)

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes