Održana konstituirajuća sjednica Izvršnog vijeća SBK

0
910

Sjednica Izvrsnog vijeca Svjetskog bosnjackog kongresa-1Izvršno vijeće Svjetskog bošnjačkog kongresa je u petak 26.04.2013. godine održalo konstituirajuću sjednicu na kojoj je nakon odluke o konstituisanju Izvršnog vijeća Svjetskog bošnjačkog kongresa usvojena i odluka o imenovanju Predsjednika resornih Odbora Izvršnog vijeća Svjetskog bošnjačkog kongresa, koji su istovremeno i članovi Izvršnog vijeća.

Za predsjednika Izvršnog vijeća Svjetskog bošnjačkog kongresa izabran je ugledni biznismen Mirsad Čaušević, a za potpredsjednike imenovani su akademik Mehmed Akšamija, dr. Selmo Cikotić i Hako Duljević.

Također je imenovano devet resornih članova vijeća i to: prof. dr. Hasnija Muratagić-Tuna, za jezik, kulturu i tradiciju; prof. dr. Emin Sofić, za nauku i obrazovanje; mr. Mevlida Rovčanin, za porodicu i demografiju; prof. dr. Admir Muratović, za ljudska prava, prava žrtava zločina i genocide; mr. Bilal Memišević, za dijasporu i povratak; dr. Sabit Subašić, za međunarodnu saradnju; Ismet Bećar, za medije i promociju; dr. Tarik Kurbegović, za razvoj i ekonomiju; Salko Zildžić, za omladinu i sport.

Prema Odluci Izvršnog vijeća Svjetskog bošnjačkog kongresa resorni Odbori će biti formirani do kraja mjeseca maja. Izvršno vijeće Svjetskog bošnjačkog kongresa jeste najviše izvršno tijelo Svjetskog bošnjačkog kongresa koje organizira svoj rad resorno.

Konstituirajućoj sjednici Izvršnog vijeća Svjetskog bošnjačkog kongresa prisustvovao je i Predsjednik skupštine Svjetskog bošnjačkog kongresa, Muftija Muamer ef. Zukorlić.

Sjednica Izvrsnog vijeca Svjetskog bosnjackog kongresa-2

Informativna služba

Svjetskog bošnjačkog kongresa

5.00 avg. rating (96% score) - 2 votes