OTVORENO PISMO PREDSJEDNIŠTVU BOSNE I HERCEGOVINE I MINISTARSTVU VANJSKIH POSLOVA BOSNE I HERCEGOVINE

0
699

Capture

 

 

 

 

16 juni, 2013.

Poštovani članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine,

Poštovani Ministre vanjskih poslova Bosne i Hercegovine,

U ime žrtava agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocida nad njenim građanima zahtijevamo od vas da se Gordan Milinić, bivši ambasador Bosne i Hercegovine u Rusiji i aktuelni zaposlenik Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine odmah razriješi dužnosti jer ponižava integritet žrtava i svjedoka agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu  i genocida nad njenim građanima.

Svjedočeći u korist Karadžića, Milinić je izjavio da je “Srebrenica jedna velika namještaljka i podvala”.  Ovaj bivši Karadzićev savjetnik zloupotrebio je Međunarodni krivični tribunal za područje bivše Jugoslavije kako bi revidirao historijske činjenice.

Genocid u Srebrenici je potvrđen od Ujedinjenih Nacija, Europske Unije, Sjedinjenih Američkih država, Kanade, oba međunarodna suda i više od 20 drugih zemalja je u svojim parlamentima usvojilo posebne rezolucije o obilježavanju 11. jula kao dana sjećanja na žrtve najvećeg zločina poslije Drugog svjetskog rata u Evropi, genocida u Srebrenici.

Oni koji negiraju odluke internacionalnih sudova, koji narušavaju internacionalno pravo, koji pokušavaju revidirati historiju u ime navodne odbrane zločina i zločinaca ne mogu biti diplomatski predstavnici žrtve, a žrtva je državaBosna i Hercegovina i svi njeni odani građani i narodi.  Neprihvatljivo je da otvoreni negatori genocida u bilo kojem kapacitetu mogu predstavljati državu Bosnu i Hercegovinu.

Emir Ramić

Direktor Instituta za istraživanje genocida, Kanada

Hamdija Čustović

Predsjednik Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike

Sanja Drnovšek, Seferović

Direktor Bosansko američkog instituta za genocid i edukaciju

5.00 avg. rating (97% score) - 3 votes