PISMO PODRŠKE IZ BRISELA PREDSJEDNIKU SVJETSKOG BOŠNJAČKOG KONGRESA DR. MUSTAFI CERIĆU

0
615

Mustafa-Ceric…ili bi pak takvi svijetu zavidjeli na onome što mu je Allah dao iz Svoje dobrote!” (Kur'an, 4:54)

 

Ovih dana svjedoci smo neviđene hajke na uvaženog predsjednika, Svjetkog bošnjačkog kongresa dr. Mustafu Cerića. Ta nimalo časna smutnja, dolazi od onih koji su pokazali svoju impotenciju u svim svojim životnim poduhvatima, puno je toga čega su se latili sadašnji kritičari a jako malo onog što su ostvarili.

No nisu oni ni bitni, niti ih treba tretirati kao bitne, mi Bošnjaci, posebno koji živimo na zapadu, znamo vrijednosti koje je nosio i ostavljao za sobom gospodin Cerić kao Reisu-l-ulema a posebno svjedočimo mi ovdje u Belgiji, koji smo se radovali, svakom uspjehu koji bi postigao bilo ko iz bošnjačkog korpusa pri evropskim institucijama u Briselu.

Nažalost, osim onog što je uradio dr. Cerić a to je da Evropski Parlament izglasa Rezoluciju o Srebrenici i genocidu koji se desio Bošnacima ne tako davno, niko drugi a najmanje ovi kritičari nisu pomakli ama baš nista što bi išlo u korist Bosne i Hercegovine i Bošnjaka.

Iz razloga što znamo i poštujemo hak uvaženog predsjednika SBK dr. Mustafe Cerića, mi iz Bošnjačke kulturne zajednice u Belgiji svim svojim bićem i kapacitetima, kako ličnim tako i svojom imovinom stojimo iza dr. Cerića i muftije Zukorlića, makar to bilo i muka i krivo onima koji nisu u stanju pogledati dalje iz svoje bašče i sobe sa toplim minderom za koje bi privezali sve slobodoumne i odvazne Bošnjake, piše u pismu podrške koje je potpisao Nedžad Ćeman, predsjednik BKZ Belgije.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes