PODRŠKA BORBI BAKIRE HASEČIĆ I UDRUŽENJU “ŽENA-ŽRTVA RATA” OD BOŠNJAKA U FRANCUSKOJ

0
706

13012593_1220076598025081_7089605263869574989_n-616x347Bošnjaci u Francuskoj ugostili su udruženje “Žena-žrtva rata” na čelu sa predsjednicom Bakirom Hasečić koje je prisustvovalo donošenju odluke  da se osumnjičeni Radomir Šušnjar zvani Lalco izruči pravosuđu Bosne i Hercegovine, gdje će mu se suditi za ratne zločine protiv civilnog stanovništva na području Višegrada.

“Večeras smo imali čast da upoznamo herojsku borbu udruženja “Žena-žrtva rata” koju predvodi hrabra i neumorna Bakira Hasečić.

Ona je sa članicama udruženja prisustvovala izricanju presude o izručenju zlikovca Radomira Šušnjara Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, zbog zločina “Živa lomača” u Višegradu. Sud u Parizu je danas u 14h odobrio njegovo izručenje, ali će njegova odbrana žalbom dodatno odugovlačiti.

Bakira koja je otkrila da se zlikovac krije u Parizu, i uz nesebičnu pomoć Florans Hartmann, zaslužne su za ovaj uspješan ishod.

Bakira je dokazala još jednom da se hrabrošću i zalaganjem može ostvariti cilj od kojeg mnogi Bošnjaci odustaju: da genocid u Bosni i Hercegovini i njegovi počinioci ne smiju ostati nekažnjeni.

Bošnjački kulturni centar u Parizu podržava borbu udruženja “Žena- žrtva rata”, i pomoći će naredne projekte i aktivnosti.

Bakira Hasečić se u ime Udruženja zahvalila Džematu u Parizu a posebno Ličina Šefadilu i Muzaferi Ličina koji su ih srdačno prihvatili i pomogli da izvrše svoju misiju u Parizu.”

(Bosna PRESS)

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes