Podrška Svjetskom bošnjačkom kongresu

0
790

logoUdruženje Žrtava Torture uputilo je pismo podrške Svjetskom bošnjačkom kongresu povodom zahtjeva SBK generalnom sekretaru UN da se 11. Juli proglasi danom sjećanja na Genocid u Srebrenici. U čestitki se kaže.

Udruženje Žrtava Torture, podržava Svjetski bošnjacki kongres na čelu sa doktorom Mustafom ef. Cerićem, u koga imamo veliko povjerenje i nadu za ujedinjenje i opstanak bošnjačkog naroda širom svijeta, svugdje gdje nas ima.
Naime, Svjetski Bošnjacki kongres je uputio zahtjev generalnom sekretaru Ujedinjenih naroda, Ban Ki Moonu, da se 11. Juli proglasi danom sjećanja na Genocid u Srebrenici.
To je bilo povodom dana sjećanja na Holokaust 27. Januara i nakon koncerta na generalnoj skupštini 14. Januara, gdje je Vuk Jeremić upriličio izvođenje ,, Marš na Drinu“. Tog sramnog četničkog zločinačkog podsjećanja – slavljenja zločina i huškanja na možda ponovni sličan poduhvat.
Mi se nadamo da će UN, morati da prihvate 11. Juli kao dan sjećanja na Genocid u Srebrenici, kao što je Evropski Parlament usvojio i donio Rezoluciju o istom događaju.

U Sarajevu: 01.02.2013. god.

Predsjednik:
Murat Tahirović

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes