POVODOM 9. JANUARA – DANA OBILJEŽAVANJA POČETKA GENOCIDA NAD BOŠNJACIMA PROMOVIRANA KNJIGA ”NA BOŠNJAČKOJ LAĐI”

0
791

Moderatorica najavljuje promotoreU srijedu 8.januara 2014.godine u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci ”Derviš Sušić” u Tuzli upriličena je promocija knjige ,,Na bošnjačkoj lađi” autorice Mersade Nuruddine Agović.

Ova promocija je upriličena povodom 9. januara – Dana obilježavanja početka genocida nad Bošnjacima. Promociji je prisustvovao veliki broj građana Tuzle. Promotori su bili publicista i doktorant Fatmir Alispahić, profesor bosanskog jezika i književnosti Mirsad Mustafić i doktor medicinskih nauka Safet Agović.

Moderatorica je bila profesorica bosanskog jezika i književnosti Alisa Muharemagić koja je prisutne upoznala sa bogatom biografijom autorice, njenom borbom protiv diskriminacija svih vrsta i za slobodu ljudskih prava. Profesor Mustafić je pohvalio suptilni način na koji autorica Agović, kao jedna polivalentna osoba, piše političke eseje.

Publicista Fatmir Alispahić je govorio o 9. januaru, važnosti pamćenja genocida da se više nikome ne bi ponovio, te pohvalio Nuruddino djelovanje i odluku da u povodu ovog dana upriliči promociju svoje knjige. Doktor Agović je govorio o hrabrosti i požrtvovnosti svoje supruge, a autorica Mersada Nuruddina Agović je, na kraju, zahvalila prisutnima na odazivu i podršci. Promociju knjige i održavanje skupa je propratilo nekoliko lokalnih televizija i dopisnika internet portala.

9. januar Bošnjaci pamte i obilježavaju kao Dan početka genocida nad njima i početak osnivanja genocidne tvorevine Republike Srpske koja je nastala na velikoj nepravdi, a koja će, kao takva, nestati u pravdi.

Tužan povod promocije

Dio publike

Promocija knjige povodom 9.januara-Dana obilježavanja početka genocida nad Bošnjacima

Publika,

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes