POZIV NA PROTEST U LUKSEMBURGU POVODOM SRAMNOG HAPŠENJA KOMANDANTA ORIĆA

0
574

Naser-616x280Povodom sramnog hapšenja ratnog komandanta odbrane Srebrenice Nasera Orića prošle sedmice u Švicarskoj, u Luksemburgu će se ispred Ambasade Švicarske održati mirni proest.

Inicijator protesta je Bošnjačka kulturna zajednica (BKZ) Luksemburga, a plemenita inicijativa je već snažno podržana od strane mnogih drugih respektabilnih udruženja koja okupljaju Bošnjake u Luksemburgu.

Protest će se održati u petak, 26. juna nakon džume namaza, s početkom od 15:00 časova, ispred Ambasade Švicarske u centru grada Luksemburga.

Ambasada Švicarske u Luksemburgu:
Forum Royal
25A, Boulevard Royal
L-2449 Luxembourg

Hapšenje Nasera Orića, dokazanog heroja odbrane Bosne i Hercegovine od udružene srpsko-hrtvatske agresije izazvalo je salvu nezadovoljstva među Bošnjacima u matici Bosni, ali i u Sandžaku, Kosovu, te širom razasute bošnjačke dijaspore. Očigledno je da hapšenje Nasera Orića po poternici Srbije predstavlja sraman udarac u lice preživjelim žrtvama stravičnog genocida koji se desio u Bosni.

Protestu u petak prethodit će koordinacioni sastanak organizatora skupa na kojem su pozvani predstavnici svih udruženja i džemata koji okupljaju Bošnjake u Luksemburgu. Sastanak će se održati u srijedu, u 18:00 časova u kafeteriji džemata CCIL na Mameru.

Napomenimo na kraju da je protest već u fazi prijave kod lokalnih vlasti, te da se očekuje i značajnije prisustvo novinara.

BKZ Luksemburga podsjeća Bošnjake Luksemburga ali i sve druge Bošnjake, da je ramazan mjesec pobjeda, te poziva sve bošnjačke patriote da se pokrenu i daju svoj doprinos kako bi naš komandant Naser ramazanske dane provodio u krugu svoje porodice i svojih prijatelja, kako i dolikuje komandantu njegovog kalibra. Uvjereni smo, što je Međunarodni sud pravde u Hagu i potvrdio, jedini grijeh našeg komandanta je taj što je nastojao suprotstaviti se četničkom fašističkom naumu brisanja sa lica zemlje čitavog jednog naroda.

Za sve informacije u vezi sa protestom obratiti se na e-mail: bkz.lux@gmail.com

IDENTITET.LU

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes