PREDSJEDNIK BNF-A HAKO DULJEVIĆ ČESTITAO DAN NEZAVISNOSTI BIH

0
788

1441359_183841171805947_1371268079_n1Povodom 01. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, predsjednik Bošnjačke nacionalne fondacije Hako Duljević uputio je čestitku koju objavljujemo u cijelosti: 

Sve do 1. marta 1992. godine, neki su gajili nadu da će Bosna i dalje ostati zavisna, njeni građani pokoreni, a resursi opljačkani…a zapravo, tog dana se desio SKANDAL – jer Bosna je postala nezavisna!

A nakon toga je buknuo rat, izvršena brutalna agresija, opća invazija, pljačke, progoni, ubijanja, silovanja, genocid – jer Bosna je postala nezavisna!

Naše opredjeljenje da želimo biti nezavisni je psima rata bio jasan signal da trebaju krenuti u akciji, i upaliti decenijama pripremanu ratnu mašineriju – jer Bosna je postala nezavisna!

Zajedničkim novcem smo stvarali državu, obučavali vojnike, školovali oficire, kupovali granate, topove, tenkove, avione…no i pored toga što smo je voljeli više nego sebe, u samo jednom času, sve to se uperilo protiv nas – jer Bosna je postala nezavisna!

Finansirano iz zajedničkog budžeta, blagoslovljeno crkvom, predvođeno tadašnjim vojnim, policijskim, akademskim i političkim vrhom srpskog naroda, zlo je krenulo u lov na našu livadu, štalu, stoku, kuću, fabriku, dom, obraz, čast, ponos, vjeru, državu… jer Bosna je postala nezavisna!

Zauzvrat punog angažmana, iskazanog životinjsko-divljačkog zvjerstva i mržnje, psima rata je obećan sav ratni plijen…i bi tako – otjerali su svu stoku, ponijeli i dušeke, i jorgane, i naše fildžane…i silom zaposjeli pola Bosne. (današnji entitet RS je njihov ratni plijen) -jer Bosna je postala nezavisna!

I zato, mi koji nismo krali krave i jorgane, činili zlo, okaljali svoj obraz i okrvavili ruke, danas imamo razloga za slavlje, a oni nemaju…jer kako reče njihov predstavnik u najvišem državnom organu naše Bosne: “1. mart iritira srpski narod”. Sasvim shvatljivo – jer Bosna je postala nezavisna!

Svima koji vole svjetlo, a preziru mrak, čestitam današnji DAN NEZAVISNOSTI BiH!

5.00 avg. rating (94% score) - 1 vote