Predsjednik Bošnjačkog savjeta Kosova uputio čestitke predsjedniku SBK-a i predsjedniku Skupštine SBK-a

0
683

 

bsk11Poštovani Dr Mustafa-ef. Ceriću,
Poštovani Muftija Muamer-ef. Zukorliću,
Pokretanjem Svjetskog Bošnjačkog Kongresa i izborom Vas na čelnim funkcijama SBK-a, mi Bošnjaci Kosova, smo sigurni da nikada nećemo biti zaboravljeni i odvojeni od našeg srca i duše – Bosne i Sandžaka!
Već decenijama Vi ste na čelu ustanova, pokreta i inicijativa koje postupno i zavidnom dinamikom uspješno tretiraju krucijalne prioritete našeg naroda na svim prostorima, to nam daje opravdano uvjerenje da našem narodu dolaze još bolji dani, i s’toga, čast nam je i zadovoljstvo surađivati i biti dio vašeg tima u ovim plemenitim i naprednim procesima koje predvodite.
Sigurni smo da će ova institucija pomoći u prevalizaženju mnoštva problema koji nas tište, u fokusu su SBK-a a s’čime ste dobro upoznati kroz vaša ranija interesovanja za nas te brojne posjete koje su nam uvijek puno značile. Tako ste puno činili da nadomjestite bilateralne administrativne prepreke između naše matične države Bosne i države Kosova u kojoj živimo, a na čemu je za očekivati da upravo više poradite na smanjenju te birokracije i što prije nam se ostvari slobodan pristup matičnoj državi.

Prizren: Isak Meta, predsjednik
06. 01. 2013. Bošnjačkog Savjeta Kosova

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes