PREDSTAVLJEN GENERACIJSKI PROJEKAT BOŠNJAKA “VIRTUELNI MUZEJ GENOCIDA”

0
984

20130930_175120Predstavljen generacijski projekat Bošnjaka “Virtuelni muzej genocida”

U Sarajevu je 30.09.2013. godine, održan radni sastanak Rukovodstva Odbora za ljudska prava, prava žrtava rata i genocid SBK-a

Sastanku su pored predsjednika Odbora prof. dr. Admira Muratovića prisustvovali i zamjenik predsjednika Odbora, Nihad Halilbegović, šef podobora za genocid prof. dr. Rasim Muratović, šef pododbora za prava žrtava rata, Munira Subašić, sekretar Odbora Adis Tumbul, kao i članica Odbora, prof. dr. Selma Rizvić.

Rukovodstvo se usaglasilo da je u, proteklih nekoliko mjeseci, Odbor pomno pratio stanje ljudskih prava općenito, a Bošnjaka posebno, te da je na vrijeme reagirao usljed kršenja istih, što je potrebno nastaviti.

Na sastanku su definirane obaveze rukovodstva Odbora, zadaci i ciljevi Odbora koje je potrebno realizirati u narednom periodu.

Jedan od ciljeva Odbora za ljudska prava, prava žrtava rata i genocid jeste realizacija projekta “Virtuelni muzej genocida”.

Članica Odbora prof. dr. Selma Rizvić je rukovodstvu Odbora predstavila projekat “Virtuelnog muzeja genocida”. koji priprema u saradnji sa mr. Fatmirom Alispahićem. Ovaj projekat ima sve preduvjete da bude dobra osnova za jedan generacijski projekat Bošnjaka, istakla je prof. dr. Rizvić.

5.00 avg. rating (94% score) - 1 vote