PROMOCIJA ENCIKLOPEDIJSKOG “RJEČNIKA BOSANSKOG JEZIKA” POVODOM GODIŠNJICE BKZ LUKSEMBURGA

0
798

12833289_1274805229202183_507457156_n - CopyU petak večer, 11. marta, s početkom od 19:00 časova, u velikoj sali na Limpertsbergu (85, avenue Pasteur), upriličit će se 4. godišnjica osnivanja BKZ-a Luksemburga. Tom prilikom, u sklopu večeri, promovisat će se PRVI ENCIKLOPEDIJSKI RJEČNIK BOSANSKOG JEZIKA, uz prisustvo i obraćanje autora akademika DŽEVADA JAHIĆA. Promotori su profesor bosanskog jezika i književnosti Hanifa Halilović Krasnić, i književnik Faiz Softić.

U drugom dijelu programa, prisutnima će se obratiti i predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda, SEJFUDIN TOKIĆ, te će tom prilikom govoriti na temu – BITNO JE BITI BOŠNJAK I BITNO JE GOVORITI BOSANSKI.

U nastavku večeri, obavit će se i dodjela priznanja “Mulla Osman Hrastoder”, istaknutoj i zaslužnoj osobi iz bošnjačke zajednice u Luksemburgu. Organizator manifestacije BKZ Luksemburga i ove godine kao i prethodnih, nastoji sačuvati ime laureata u tajnosti sve do trenutka uručivanja priznanja, tako da će i ovog puta među Bošnjacima Luksemburga a i šire u tom kontekstu vladati znatiželja. Osobito ukoliko se uzme u obzir da je upravni odbor BKZ Luksemburga, po svjedočenju mnogih, prethodnih godina uistinu vodio računa da ovo značajno priznanje završi u pravim tj. zaslužnim rukama.

U sklopu manifestacije, posjetiteljima će biti na usluzi više štandova zanimljivog sadržaja, te će se tokom pauze između dva dijela programa organizirati besplatna podjela prevoda Kur’ana i druge korisne literature na bosanskom jeziku.

Također, povodom 4. godišnjice BKZ Luksemburga, PRVI ENCIKLOPEDIJSKI RJEČNIK BOSANSKOG JEZIKA bit će dostupan po specijalno sniženoj cijeni od 130 €. Za sve narudžbe obratiti se na e-mail adresu organizatora manifestacije: bkz.lux@gmail.com

Na kraju, BKZ Luksemburga poziva sve predstavnike udruženja, klubova i džemata koji namjeravaju prisustvovati godišnjici BKZ Luksemburga, osobito delegacijama koje dolaze iz susjednih zemalja, da svoje prisustvo blagovremeno najave organizatoru manifestacije, kako bi im se osiguralo odgovarajuće mjesto u sali.

IDENTITET.LU

12833289_1274805229202183_507457156_n

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes