PROMOCIJA KNJIGA O BRANIOCIMA BOSNE

0
721

100_6660 (1)Sinoć je u Sarajevu, u prostorijama Općine Stari Grad upriličena promocija knjiga „Suza na mezaru“ i „Kapija života“ na turskom i bosanskom jeziku, autora Mugdima Galijaševića (Galija). Promotori su bili Senka Kurt, direktorica programa RSG, književnici i novinari Ahmed Bosnić i Mustafa Smajlović, te gitarista Besalet Ljuca.

„Suza na mezaru“ kazuje o sudbini Bosne, sudbini bošnjačkog naroda koja se ponavlja u tragičnim i dramatičnim oblicima. Mugdim Galijašević se usudio prvi detaljno pokušati odgonetnuti tajnu vremena koje nam je donijelo razdor u domovima – kazao je Ahmed Bosnić.

U „Knjizi života“, autor se predstavio kao dobar romansijer otvarajući druge perspektive koje nas Bošnjake osnažuju ili ranjavaju.

100_6697Govoreći o dvjema knjigama Galijaševića, Mustafa Smajlović je istakao da je pisanjem obradovao svoje čitaoce, te da je u njima sazdana tvrđava riječi čime je dao doprinos publicistici i našoj kulturi.

U ime Saveza ratnih vojnih invalida, Hajrudin Isović je dodijelio zahvalnicu Galiji jer sjećanjem prkosi zaboravu, zapisuje našu historiju, i istrajava u borbi onih koji brinu o životu, pravima i stanju svog naroda.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes