Promovisana knjiga “Prilozi za politički sistem BiH” Suada Kurtćehajića

0
2555
Knjigu su promovisali akademici Muhamed Filipović, Enver Halilović, Mustafa Cerić, Dževad Jahić, te profesori Nedžad Korajlić i Elmir Sadiković. Promociju je moderirao književnik Fuad Kovač.

Kovač je, između ostalog, rekao da je riječ o univerzitetskom udžbeniku i važnoj knjizi.

Muhamed Filipović je naveo da je Kurtćehajić dinamičan, inovativan autor koji hrabro piše i govori, a sama knjiga nudi iscrpne informacije.

Mustafa Cerić smatra da je po prvi puta u jednu knjigu autor stavio sve što treba da zna jedan Bošnjak, Bosanac o svom porijeklu, o porijeklu države i njenoj budućnosti.

“Ova se knjiga ne čita kao roman već kao referentna knjiga koja nam objašnjava korijene naše državnosti, naše nacije”, rekao je Cerić.

Kurtćehajić je rekao da je knjigu nazvao “Prilozi za politički sistem Bosne i Hercegovine” jer se tu nalazi mnogo materijala iz onog što se zove politički sistem BiH ali nije sve obuhvaćeno.

Kako je istakao ta knjiga je značajan doprinos razumijevanju aktuelnog političkog sistema i u njoj je obrađen državno pravni razvitak cijele historije BiH.

Dževad Jahić je istakao da je knjiga značajna jer do sada nije imao kao čitalac priliku da pročita knjigu koja na jednom mjestu daje sliku svih puteva kojima je Bosna prolazila, te utemeljuje dokumentima ono što je odavno o Bosni dokazano.

Knjiga ima više od 700 strana i podijeljena je u pet poglavlja.

(fena)
Kurtcehajic-FBI-1 Kurtcehajic-FBI-2 Kurtcehajic-FBI-3 Kurtcehajic-FBI-4 Kurtcehajic-FBI-5 Kurtcehajic-FBI-6 Kurtcehajic-FBI-10 Kurtcehajic-FBI-14 Kurtcehajic-FBI-16
3.00 avg. rating (69% score) - 2 votes