PREDSJEDNIK SBK REISU-L-ULEMA EMERITUS DR. MUSTAFA CERIĆ UPUTIO BAJRAMSKU ČESTITKU

0
649

ceric1Povodom nastupajućeg ramazanskog Bajrama, predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa reisu-l-ulema emeritus dr. Mustafa Cerić je uputio čestitku u kojoj kaže:

Sa osjećajem zadovoljstva što smo ispostili još jedan Ramazan u miru i rahatluku, imam čast uputiti bajramsku čestitku svim članovima, simpatizerima i prijateljima Svjetskog bošnjačkog kongresa u domovini i svijetu, svim Bošnjacima i Bošnjakinjama ma gdje bili, sa dovom Milostivom Allahu da primi naš post, kao dokaz naše želje da zaslužimo Njegov rizaluk, da budemo bolji ljudi.   

Post je ibadet kojim se snaži ljudska volja na putu dobra. Kroz ibadet posta čovjek upoznaje svoju dušu, prakticira samodisciplinu i razvija u sebi osjećaj brige za drugog čovjeka, posebno onoga kojem treba naša ljubav i pomoć.   

Bajram je ibadet kojim se snaži bratstvo u vjeri i sudbini našeg bošnjačkog naroda, o kojem je ovog Ramazana pričao cijeli svijet, suosjećajući se s našim bolom i našom patnjom od genocida.  Genocid nije naš izbor. Naš izbor je uvijek bio mir i suživot. Tome nas uči naša vjera. Uči nas tome ibadet posta. U tome je radost našeg Bajrama.  U tome je naša sreća – da budemo zajedno kao jedna duša, kao jedno tijelo. Da pružimo ruku mira našem komšiji. Da jedni drugima kažemo iz srca i iz duše:

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes