SBK UPUTIO ČESTITKU POVODOM DANA NEZAVISNOSTI BOSNE I HEREGOVINE

0
683
HStXCPUU povodu 01. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, Svjetski bošnjački kongres je uputio čestitku svim građanima i građankama Bosne i Hercegovine u kojoj se kaže:

-Dan nezavisnosti države Bosne i Hercegovine asocira na jedan od najsvjetlijih trenutaka u hiljadugodišnjoj povijesti bosanske državnosti, vrijeme kada su građani Bosne i Hercegovine svojim glasom odabrali slobodu i nezavisnost, a ne ropstvo i potčinjenost. Stoga, Dan nezavisnosti slavi slobodu, hrabrost i zajedništvo građana Bosne i Hercegovine ujedinjenih oko brige za budućnost iz koje proizlazi zajednička akcija da se vlastitim radom i doprinosom gradi snažna i demokratska država u kojoj će uživati slobodu, sigurnost i prosperitet svi njeni građani. Voljeti svoju domovinu i biti patriota predstavlja ljudsku vrlinu i neotuđivo pravo.
Na Dan nezavisnosti naše države obnovimo zavjet ljubavi prema domovini, jačajmo patriotsku svijest i žrtvu za njenu dobrobit, snažimo njene institucije i demokratske vrijednosti i podsjetimo se na obavezu da je svaki Bošnjak odgovoran za drugog Bošnjaka ma gdje on bio i živio i da je Bosna i Hercegovina naša matična država i zajednička briga.
Svjetski bošnjački kongres svim Bošnjacima i građanima Bosne i Hercegovine ma gdje živjeli čestita Dan nezavisnosti, posebno svojim članovima i simpatizerima.
5.00 avg. rating (97% score) - 3 votes