Senator SBK-a susreo se sa zamjenikom turskog premijera Bekirom Bozdagom

0
704

Francuska – U Parizu je 31. maja 2013. god., u organizaciji Francuskog vijeća za muslimansku religiju i Francuskog vijeća za koordinaciju Turaka zvanično otvoren „Anadolski festival“,  u okviru kojeg Turci, Bošnjaci i ostali bratski narodi u Francuskoj prezentiraju vjeru, kulturu, naciju i tradiciju. Ovo je drugi tradicionalni skup koji je održan u Francuskoj.

Posjećenost festivala je izuzetna,  a posebnu pažnju posjetilaca privukao je štand Bošnjaka, na kojem su u organizaciji Bošnjačkog Kulturnog Centra u Parizu bili izložene tradicionalne rukotvorine i  obilježja kulture, historije, i umjetnosti svih bošnjačkih regija.

promo

Festival ima za cilj osigurati uvjete za suživot naroda u Francuskoj, kako Turaka tako i Bošnjaka sa starosjediocima ove zemlje.

Ovom festivalu prisustvovali su predstavnici brojnih privrednih, vjerskih, kulturnih i drugih organizacija iz Evrope i svijeta. Na poziv organizatora festivala u svojstvu izaslanika Svjetskog bošnjačkog kongresa reisu-l-uleme emeritus dr. Mustafe Cerića, prisustvovao je Hako Duljević, predsjednik Bošnjačke nacionalne fondacije i član Senata SBK-a, i Šefadil Ličina, predsjednik BVKC Džemata Pariz.


U toku svog boravka na ovom festivalu naši predstavnici su obavili niz sastanaka sa brojnim zvaničnicima Francuske i Turske.
Posebnu medijsku pažnju i značaj imao je susret predstavnika SBK-a sa Zamjenikom premijera Republike Turske, Bekirom Bozdagom.

 100_3053

 

5.00 avg. rating (94% score) - 1 vote