STUDENTI INTERNACIONALNOG UNIVERZITETA IZ NOVOG PAZARA POSJETILI SBK

0
596

POSJETA2Sarajevo, 28.05.2015.

U srijedu, 27. maja 2015. godine studenti Departmana za filološke nauke Internacionalnog Univerziteta iz Novog Pazara na čelu sa prof. dr. Jahjom Fehratovićem posjetili su sjedište Svjetskog bošnjačkog kongresa u Sarajevu.

Doček studenata upriličio je predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa reisu-l-ulema emeritus dr. Mustafa Cerić koji je izrazio posebno zadovoljstvo povodom posjete.

Tokom posjete studenti su imali priliku da se predstave kao i da iznesu mišljenje o uspješnom radu Internacionalnog Univerziteta.

Predsjednik SBK reisu-l-ulema emeritus dr. Mustafa Cerić je u svom obraćanju poželio dobrodošlicu studentima i prof. dr. Jahji Fehratoviću, naglasivši da bošnjačke nacionalne inctitucije imaju za cilj razviti kod Bošnjaka osjećaj panbošnjaštva odn. osjećaj pripadnosti naciji zato što je svaki Bošnjak odgovoran za drugog Bošnjaka, kao i da razviju ideju da je država Bosna i Hercegovina matična zemlja svih Bošnjaka svijeta, te da je država Bosna i Hercegovina zemlja Bošnjaka i ostalih koji je doživljavaju kao svoju.

 Posjeta10 Posjeta11 Posjeta14Posjeta15

Informativna služba

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes