SUSRET MINISTRA LAGUMDŽIJE I MUFTIJE ZUKORLIĆA

0
803

Lagumdzija - Zukorlic 2.7.2013 1U Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine u Sarajevu, u utorak 02.07.2013. godine upriličen je sastanak ministra vanjskih poslova dr. Zlatka Lagumdžije i predsjednika Skupštine Svjetskog bošnjačkog kongresa, muftije Muamera ef. Zukorlića.

U toku jednoiposatnog razgovora, nakon što se Muftija zahvalio domaćinu na podršci osnivanju Svjetskog bošnjačkog kongresa, sagovornici su razmijenili mišljenje o daljoj saradnji između SBK-a i državnih institucija Bosne i Hercegovine sa posebnim osvrtom na Ministarstvo vanjskih poslova i diplomatska predstavništva.

Sagovornici su također razmotrili važna pitanja u vezi sa predstojećim Popisom stanovništva u Bosni i Hercegovini  saglasivši se da je neophodno poduzeti sve potrebne mjere kako bi  se postupak Popisa zaštitio od mogućih zloupotreba da  bi popisni rezultati odražavali stvarnu sliku nacionalne i opće strukture stanovništva u državi.

Dio razgovora sagovornici su posvetili stanju u regionu sa posebnim osvrtom na otvorena pitanja u Sandžaku, naglašavajući da je neophodno hitno pristupiti rješavanju nagomilanih problema u duhu ostvarivanja uvjeta pune slobode i individualnih i kolektivnih prava, kroz proces evrointegracija i regionalizacije.

U cilju jačanja saradnje i doprinosa regije pozitivnim procesima regije, muftija Muamer Zukorlić pozvao je ministra Lagumdžiju da posjeti Sandžak.

5.00 avg. rating (94% score) - 1 vote