SVJETSKI BOŠNJAČKI KONGRES USVOJIO “POVELJU BOŠNJAKA”

0
634

sbk-prva-godisnjica-06-616x410-600x399Sarajevo, 11. februar 2014., Svjetski bošnjački kongres na sjednici zajedničkih organa i tijela Svjetskog bošnjačkog kongresa održanoj 29.12.2013. godine u Sarajevu, načelno je usvojio “Povelju Bošnjaka” koju je prisutnima pročitao predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa.

Preporučeno je da Povelja bude dostupna javnosti za raspravu sa ciljem dolaska do općeg bošnjačkog konsenzusa o fundamentalnim pitanjima nacionalne, državne, kulturne i duhovne orijentacije Bošnjaka ma gdje bili.

Sekretarijat Svjetskog bošnjačkog kongresa cijeni da je ovo pravo vrijeme da Povelja Bošnjaka bude dostupna svima koji su s pravom zabrinuti zbog posljednjih događanja u vezi sa državom Bosnom i Hercegovinom i bošnjačkim narodom sa nadom da u Povelji mogu naći adekvatan odgovor na mnoga pitanja s kojima se Bošnjaci suočavaju zajedno sa svim građanima Bosne i Hercegovine. Ujedno, ovo je apel svim bošnjačkim patriotskim snagama bez obzira na vjeru i naciju da se udružimo za bolju i sretniju budućnost naše djece.

Generalni sekretar Svjetskog bošnjačkog kongresa

Dr. Tarik Kurbegović

“Povelju Bošnjaka” Svjetskog bošnjačkog kongresa pročitajte:

Povelja Bosnjaka-Svjetski bosnjacki kongres

5.00 avg. rating (97% score) - 3 votes