U KORAK S VREMENOM – II DIO: PROJEKAT, OD IDEJE DO REALIZACIJE

0
1718

27152617_10215350872394249_439921487_nU subotu, 20. januara 2018. godine, u organizaciji Bošnjačke nacionalne fondacije (BNF) i Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ) u BiH održana je edukativna radionica na temu: „U korak s vremenom – upravljanje projektima i fondovima (drugi dio)“. 

Predavači su bili Dr. Mersada Nuruddina Agović i Naida Spahić Kajović, a učešće je uzela i Almedina Zukorlić. Na predavanju je bilo govora o značaju izrade prijedloga projekata, potrebi sveishodnosti projektih ideja i uzročno-posljedičnoj vezi kod pojave problema pri realizaciji projekata. Razmatrane su faze od potrebe rješavanja problema, preko kvalitetne ideje do planiranja projekta, zatim, troškovi vođenja projekta, projektna statistika i grafičko prikazivanje aktivnosti. Dr. Agović je istakla potrebu pravilne podjele zadaća kod vođenja projekata, opću potrebu poticanja pozitivnih promjena u društvu, kao i ocjenu učinkovitosti tih promjena.

Predstavila je nekoliko primjera uspješne komunikacije od ideje do ostvarivanja željenog cilja.

Naida Spahić Kajović i Almedina Zukorlić govorile su o primjerima aktivnosti na ovu temu s kojima su se susretale i prijedlozima za dalje napredovanje projektnih programa, te dobrih i korisnih projekata od njihove ideje do realizacije. Svi su učesnici edukativne radionice korisnim prijedlozima dali lijep doprinos njenom radu.

M.A.

/bnf/

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes