DR. KURTĆEHAJIĆ: INZKO MORA PRIMIJENITI SANKCIJE DODIKU (VIDEO)

0
2060

Kurtcehajic1Dr. Suad Kurtćehajić, profesor na Fakultetu političkih nauka i predsjednik Foruma bošnjačkih intelektualaca (FBI) bio je gost na TV PINK u emisiji “Na kraju sedmice” voditelja Senela Musaefendića. Kurtćehajić je govorio na temu: Izvorni Dayton ili podjela BiH, odnosno zašto je politika RS sve radikalnija i ofanzivnija.

BiH je u najdubljoj krizi od potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma. Dodik pogrešno tumači Daytonski sporazum i često spominje da podržava slovo a ne duh Daytona, rekao je dr. Kurtćehajić. Političari moraju funkcionisati na sferi prava a ne samo politike kako je oni tumače… Visoki predstavnik ima veće nadležnosti nego svi političari i institucije u BiH. Vijeće za implemetaciju mira je formirano kako bi pomoglo Visokom predstavniku, iako Visoki predstavnik može sam donositi odluke, ali ipak potraži savjet od članova pomenutog vijeća…

Manipulacije političara idu do te mjere da entitete nazivaju državama a državu BiH ne nazivaju…, neki su od navoda dr. Kurtćehajića.

Preporučujemo da emisiju pogledate u cjelosti.

(Bosnjaci.net)

1.00 avg. rating (54% score) - 1 vote